woensdag 15 april 2015

Stage Oostende

De afgelopen 4 dagen zaten we met de Spirou's op stage in Oostende. Het schema voor de 4 dagen ligt vast:

Opstaan, sportieve kledij aandoen en de 1,7km afstand van de sportchalets waar we slapen naar de Surfclub Inside Oostende waar we de dag doorbrengen, wordt al joggen afgelegd. Iedereen op zijn tempo als men het maar loopt. Op de parking van de club nog wat stretchoefeningen doen en dan eten.

Na het ontbijt is er briefing met theorieles en krijgen ze de uit te voeren oefening voorgeschoteld. Dit duurt ongeveer een uurtje tot anderhalf uur en dan allen het water op om de theorie om te zetten in de praktijk aan de hand van de oefeningen.

Om 12u30 komt iedereen van het water en staat er een uitgebreide, evenwichtige sportmaaltijd op hen te wachten. Na de afruim mogen ze nog wat chillen en om 14u starten ze opnieuw. Eerst de briefing met de evaluatie van de ochtend en de nieuwe theorie met bijhorende oefeningen voor de namiddag. En dan terug de skills tonen op het water.

Tussen 15u30 en 16u is er bevoorrading op het water met koeken en fruit. Dit jaar deden we het met de zelfgebouwde kano van Super Mario. Het was precies of we de meeuwen aan het voederen waren. Hilarisch. De lessen worden hierna verder gezet. Geen tijd te verliezen dus.

Om 17u30 terug iedereen van het water. Samen dienen ze het materiaal op te ruimen en veilig op te bergen. Dit is de boten achter het clubhuis leggen en de zeilen in de hangar stapelen. Tegen 18u15 zijn ze hiermee klaar en kunnen ze aanschuiven voor een stevige maar evenwichtige warme maaltijd.

Na de afruim kunnen ze chillen en om 20u30 stappen we van het clubhuis terug naar de sportchalets. Nog wat grappen en grollen, trekken en duwen en deugnieterij uitsteken onderweg hoort er natuurlijk bij. Om 22u tanden poetsen en om 22u30 ligt iedereen te knorren.

Zaterdag was behoorlijk winderig 4bft en bewolkt. Af en toe gooiden ze een goede plensbui op ons hoofd maar dan kwam de namiddag. De hemel brak open, de zon duwde de wolken weg en zo is het gebleven voor de rest van de periode. Ze hebben heel hard moeten werken en waren uitgehongerd en moe. Bij het terugstappen werden we getrakteerd op een prachtige avondzon. Het gaan slapen was zonder tegenpruttelen en verliep heerlijk vlot.


Zondag was zonnig maar met een stevige wind. Vooral de namiddag was zwaar, zo'n 5bft soms. Maar ze deden dapper verder. Om echt fier op te zijn hoor want het is niet te onderschatten dat zeilen met zo'n wind. Tegen het avondeten vervoegde Manu de groep. Hij was terug van de skireis met school. Waarom was het niveau van deugnieterij en grappen en grollen plots een trapje hoger?



Maandag was een 'recuperatiedag' wat de wind betrof. Deze was amper 2bft en gaf iedereen de kans om op zijn plooien te komen. Na het avondeten amuseerden ze zich met de kano en zwemmen in de Spuikom.




Dinsdag was wat men een perfecte zeildag noemt: 3bft wind en een stralende zon. Tevens ook de laatste dag van de stage en ondanks de vermoeidheid haalde iedereen zijn skills boven. Er werden wat wedstrijdjes gevaren en ons team deed het schitterend met enkele 1e en 2e plaatsen.

Laurence en Philippe, hun monitoren, hebben hen terug heel wat aangeleerd. Aan hen om het in de komende wedstrijden toe te passen en hopelijk met mooie resultaten tot gevolg. De stage was zwaar maar leerrijk en onze zeilers hebben het behoorlijk naar hun zin gehad. Ze zitten in een fijne groep waar lachen, zich amuseren en samenhorigheid sterk aanwezig zijn. Zalig!

Berlare!
Een speciale dank wensen we uit te spreken aan volgende mensen:

* Bedankt aan De Soeptrien voor de overheerlijke courgettesoep met kruidenkaas. Ze werd tot de laatste druppel opgegeten.

* Bedankt aan 't Grill-hespje voor de vol-au-vent. Iedereen is mee overtuigd: die van jullie is gewoon de beste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten