vrijdag 10 april 2015

Eindelijk, tis binnen!

Het paasweekend was voor Jelle een echte uitdaging: een selectiewedstrijd van 3 dagen in Troyes, Frankrijk. Geheel gepakt en gezakt vertrokken ze. Ik denk dat ze heel wat bekijks zullen gehad hebben op de autostrades: de nieuwe kar was geladen met 3 Europes. Jari De Craecker en Jasper Simoens waren immers zijn reispartners. Succes papa Stefan met de trip heen en terug!
 
Het is in ieder geval een hele ervaring geweest ginder in Frankrijk voor Jelle. Overall eindigde hij 20e op de 44 deelnemers. Super resultaat! Alleen hij kan verwoorden hoe het was op het water. Wij, landrotten kunnen enkel maar aanschouwen en trots zijn. Zijn belevenissen kan je hier nalezen.

Maar de grote winnaar dit paasweekend is wel Jorre. Hij haalde de eerste plaats op de wedstrijd in NWV Berlare. Ja ja, hij won op de thuisbasis! Om het met zijn gevleugelde woorden te zeggen: "Eindelijk, tis binnen!".
Het was de uitgestelde wedstrijd van 29 maart. Het weer ging goed zijn, de ideale 3Bft met zon maar op maandag lagen de kaarten toch anders: fris tot koud, 2Bft en druilregen, zo een regen waar je door en door nat van wordt. Stom weer zoals wij landrotten het zouden noemen.

Het was een echte triller. Jorre en Kilian wisselden iedere manche van plek. Maar gezien ze evenveel 1ste en 2e plaatsen hadden was het de laatste manche die de doorslag gaf. En deze had Jorre op zijn naam staan dus mochten wij hem uitroepen tot de winnaar van de wedstrijd.
Noor haalde een 6e plaats op de 13 deelnemers. Zij zal op het water iets meer haar plaats moeten durven opeisen, vooral aan de boei. Maar ze toonde wel iedere manche dat ze sterk kan terugkomen. Meestal startte zij laatste omdat er nu eenmaal voorrangsregels moeten gerespecteerd worden en eindigde iedere manche op 6. Nog ruimte voor verbetering maar dat komt goed, dat is zeker.
Manu was niet aanwezig maandag. Die is druk bezig in Italiƫ de diepsneeuw aan het trotseren en kei coole jumps te maken met zijn snowboard.

Volgende weekend zijn het voor alle zeilers stagedagen. De Europe gaat naar het Ijselmeer en de Spirou gaat naar Oostende.

Nogmaals proficiat aan onze skipper Jorre. Het was pure klasse!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten